Dega ushtarake

nënndarja e forcave të armatosura të një kombi sovran

Dega ushtarake (gjithashtu dega e shërbimit ose shërbimi i armatosur) është sipas standardit të përbashkët një nënndarje e forcave të armatosura kombëtare të një kombi ose shteti sovran.

Një gardë me ngjyra e Shërbimit të Përbashkët të Forcave të Armatosura të Shteteve të Bashkuara. Kjo roje me ngjyra përbëhet nga personel nga 5 nga 6 degët ushtarake të Forcave të Armatosura të Shteteve të Bashkuara (Ushtria, Marinsat, Forcat Ajrore, Marina dhe Rojet Bregdetare).

Shiko edhe

Redakto

Referimet

Redakto