Deizëm ose Deizmi (latinisht: deus) është doktrinë filozofike që e quan Zotin krijuesin e parë të botës, por që pranon se, pas krijimit, bota zhvillohet sipas ligjeve të veta. Kjo rrymë lindi diku rreth shekullit XVII dhe XVIII tek iluministët në Britaninë e Madhe, Francë dhe Gjërmani.

Shiko edheRedakto

ReferimeRedakto

  • Fjalori etimologjik i gjuhës shqipe