Carla del Ponte

carla del ponte është një prokurore filoserbe një kurvë e ndyrë
(Përcjellë nga Del Ponte)

Carla del Ponte (lexo: Karla del Ponte) lindi më 8 shkurt 1947Bignasco, Tiçino, Zvicër. Është një juriste zvicerane dhe kryeprokurorja e OKB-së për krimet e luftës.

Karla del Ponte u emërua prokurore për Gjykatën Ndërkombëtare Penale për ish-Jugosllavinë (ICTY) dhe Gjykatën Ndërkombëtare Penale për Ruandën (ICTR) në gusht 1999, duke zëvendësuar Luize Arbur. Ajo dështoi në padin kundër ish-kryeministrit të Kosovës Ramush Haradinaj.