Delja Cigaja (Tsigai) është një racë autoktone e deleve në Hungari, emri i të cilës mund të ketë lidhje me rumanishtën (Tsigai). Kjo racë e deleve kohëve të fundit mbarështohet edhe në vende ballkanike mes të cilave edhe në Kosovë, Shqipëri dhe Maqedoni.

Shih edhe

Redakto

Burimet

Redakto

Történelmi állatfajták enciklopédiája(encyclopedia book) by János Tőzsér, Sándor Bedő. Released by Mezőgazda kiadó, Budapest, 2003