Al-Masih ad-Dajjal (Arabisht: المسيح الدجّال Al-Masīḥ ad-Dajjāl, "mesia i rremë, gënjeshtari, mashtruesi") është një figurë e keqe në eskatologjinë islamike. Ai thuhet se ka ardhur nga një numër vendndodhjesh të ndryshme, por përgjithësisht nga Lindja, zakonisht midis Sirisë dhe Iranit, i krahasueshëm me të kuptuarit e krishterë për paraqitjen e Antikrishtit në eskatologjinë e krishterë.[1] Disa pikëpamje bashkëkohore e përshkruajnë atë si një sistem dhe jo fizik.

Referime Redakto

  1. ^ David Cook (2002). Studies in Muslim Apocalyptic (në anglisht). Princeton, New Jersey: The Darwin Press, Inc. fq. 94. ISBN 0878501428.