Dhoma e gjumit është dhomë private (individuale), ku njerëzit zakonisht e përdorin për të fjetur gjatë natës ose për të pushuar gjatë ditës. Dhoma e gjumit së bashku me dhomat e tjera përbëjnë shtëpinë.

Një dhomë gjumi kryesore

Shumica e dhomave të gjumit në Amerikën Veriore , Australi ,dhe Europë së fundmi kanë dy dhoma gjumi , zakonisht një dhomë gjumi kryesore (e cila përdoret dhe shfrytëzohet nga antarët kryesorë të familjes , psh burri me gruan) dhe një dhomë tjetër e cila rezervohet për fëmijët.

Dhoma e gjumit të fëmijëve

Redakto

Dallohet prej asaj kryesore sepse përmban vetëm krevetë gjumi njëshe , ku mund të ketë një ose më shumë , përveç këtyre dhoma e fëmijëve mund të përmbajë komjuter edhe lojra fëminore.

Referime

Redakto

Shih edhe

Redakto