Një dhomë, në arkitekturë, është një hapësirë e veçuar me një strukture të brendshme. Zakonisht një dhoma është e ndarë nga mure të brendshme nga hapësira të tjera ose korridore ; për më tepër, ajo është ndarë nga një mur që vjen nga jashtë në natyrë nga fusha, ndonjëherë me një derë.

Historikisht përdorimi i dhomave daton të paktën prej në fillim të kulturës Minoan rreth 2200 AD, në gërmimet në Santorini, Greqi në Akrotiri zbulojë dhoma të përcaktuar qartë dhoma me struktura të brendëshme.[1]

Historia e llojeve të dhomave

Redakto
 

Në krye të strukturave, ndryshimi i llojeve të dhomave mund të identifikohen duke përfshirë dhomë gjumi, kuzhina, banjo, dhoma e pritjes dhe përdorime të tjera të specializuara.Shumë dhoma si këto së bashku ndërtojnë hapësirën e shtëpisë.

Akrotiri (Santorini) gjatë gërmimeve zbulojë dhoma ndonjëherë të ndërtuara mbi dhomat e tjera të lidhura nga shkallë, me banjo, të gjitha të lidhura me një sistem hidraulik tuba qeramike për ujë të ngrohtë dhe të të ftohtë.muito bunita.stona vespaziano quimbango.

Shih edhe

Redakto

Referimet

Redakto