Diamant Terpo ka qenë veprimtar, filantropist, patriot atdhetar dhe arsimdashës shqiptar i cili dhuroi shtëpinë e tij në qendër të Korçës, e cila u përdor për nevojat e Mësonjtorës së Parë Shqipe në Korçë e cila nisi punën më datën 7 mars 1887.[1] [2]

Diamant Terpo

Galeria Redakto

 
Objekti ku vepronte Mesonjetorja e Pare Shqipe e Korçës ishte pronë e atdhetarit Diamant Terpo

Shih edhe Redakto

Referime Redakto