Dita Botërore e Brajit është një ditë ndërkombëtare e cila festohet më 4 janar të çdo viti. Kjo ditë është krijuar në vitin 2001 nga ana Unionit Botëror të të Verbërve për të festuar ditën e lindjes së Louis Braille më 4 janar 1809. Louis Braille njohet si shpikësi i Alfabetit të Brajit dedikuar personave të verbër dhe atyre me shikim të dëmtuar.

Shih edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto