Dita e pikëllimit përkujtohet nga disa myslimanë, duke shënuar shkatërrimin e varrezave Xhennet el-BakiMedinë nga mbreti saudit Abdulaziz ibn Saud.

El-Baki para rrënimit

Data sipas kalendarit hixhri ka qenë më 8 të muajit Shevalit, ndërsa sipas atij gregorian, prishja u bë më 21 prill 1926. Varrezat strehonin trupat e shumë prej Ehli Bejtit, anëtarë të familjes së pejgamberit Muhammed, të cilët janë veçanërisht të nderuar nga myslimanët shiitë dhe luajnë një rol qendror në teologjinë islame shiite.

Referenca

Redakto