Drago Siliqi (Tiranë, 1930 - Bashkim Sovjetik, 13 korrik 1963) është poet dhe publicist shqiptar.

Drago Siliqi
Emri Drago
Mbiemri Siliqi
Lindur më 1930
Vdiq më 1963
Kombësia shqiptare
Profesioni shkrimtar

Biografia Redakto

Drago Siliqi lindi më 9 qershor të vitit 1930 në Tiranë. Studimet e larta i kreu në Universitetin e Moskës. Pas kthimit në atdhe punoi si redaktor dhe drejtor i Shtëpisë Botuese “Naim Frashëri”. Për herë të parë shkroi në moshën 15-të vjeçare. Vdiq më 13 korrik 1963 në një fatkeqësi të komunikacionit ajror. Trupi i tij mberriti ne atdhe 10 vite me vone.

Veprat letrare Redakto

  • Antologjia e poezisë ruso-sovjetike, Tiranë : Naim Frashëri, 1959.
  • Këngë e re për dashurinë e vjetër (Poemë), Tiranë : Botimeve "Naim Frashëri", 1960.
  • Zgjimi i pranveres :vjersha për fëmijët e moshës së rritur shkollore. Tiranë 1965.
  • Kur zemra flet : poezi të zgjedhura. Tiranë: SHA Kartografike, 2000.
  • Në kërkim të së resë: (artikuj e studime letrare), Tiranë : SHA Kartografike, 2000.

Referime Redakto