Drande Roza Kupeliani e lindur me emrin Drande Roza Vasa , rreth vitit 1856, shkrimtare, shqiptare nga Stambolli, Perandoria Osmane.

Drande Roza Kupeliani
Emri Drande
Mbiemri Vasa
Lindur më 1856
Kombësia shqiptare
Shtetësia osmane
Profesioni shkrimtar

Për veprimtarin e saj dihet pakë, dihet se ishte e talentuar për shkrimin e vjeshrave. Dihet që ishte vajza e Pashko Vasës[nevojitet citimi], që ka lindur rreth vitit 1856, supozohet në Stamboll pasi që i ati i saj kishte gjetur punë pas dëbimit nga Vendiku, dhe se ishte fëmija i fundit që i kishte mbetur gjallë kësaj familjes Vasa. Në bazë të traditës të ripërtëritjes së emrit, lë të kuptohet se ishte fëmija i parë i Pashko Vasës.

Roza, u martua me një armen të perandorisë, të quajtur Kupelian efendiu[nevojitet citimi] i cili më vonë bëhet i njohur në skenën e marrëdhënieve të anës së Libanit otoman, në krahë të vjehrrit[nevojitet citimi].

ReferimeRedakto