Example alt text
Eddie Van Halen

Edward Lodewijk Van Halen, ose Eddie Van Halen (i lindur në 26 janar, 1955) është një kitaristë Hollandezo-Amerikan që njihet për përfshimin e tij me groupin hard rock Amerikan Van Halen. Ai njihet për stilin teknikal, dhe për tapping, një metodë kitare që ai e bëri të famshëm.

BiografiRedakto

Eddie lindi në Hollandë në vitin 1955. Ai nisi të loste piano, bateri, dhe më në fundë kitarën. Si fëmi ai u influencua nga grupet muzikore si Cream dhe Led Zeppelin.

Stili i KitarësRedakto

Stili i kitarës që Eddie los është shumë teknikalë. Kur los kitarën live, ai përdor shumë feedback.

ReferimeRedakto