Edita Sopjani lindi në Prishtinë me 16.11.1988. Është fëmija e dyte i familjes Sopjani dhe si e vogël një nga ëndrrat e saja te mdhaja ka qene te behet këngëtare ne te ardhmen, dhe kjo dëshire fal prindërve te saj i është bere realitet. Ajo ne moshën 8 vjeçare doli për here te pare ne skene me këngën "Erdhi Pranvera" te realizuar nga Drita & Rafet Rudi dhe ishte prezantuar ne festivalin "Xixëllonjat Këndojnë".

Edita Sopjani
Informacione
EmriEdita Sopjani
Lindja16 Nëntor,1989
PrejardhjaPrishtinë
ZhanriPop
Profesion(e)Këngëtare
LabelAdelina Berisha
Instrument(e)Solo Kendim, Violine dhe Piano
Vite aktivXixëllonjat 1993
Bashkëpunim(e) meGold Ag, AGA SOUND, 2 boys etj.

Edita nga ky moment nuk kishe ndaluar asnjëherë me realizimin e këngëve te reja dhe koncerte te ndryshme për fëmije. Ajo realizoje edhe Albumin e saj te pare te titulluar "Lodrat" ku është ndarë shume e kënaqur me bashkëpunëtoret dhe me suksesin e Albumit. Ajo organizoje ne çdo qytet te Kosovës një turne te vogël duke bere kështu promovimin e albumit dhe duke mbledhur mijëra fansa pas vete.

Ne moshen e Adoleshences Edita realizoje këngën shume te suksesshme "Fëmijët e Braktisur" se bashku me videoklip te realizuar nga Pixels , ajo donte qe përmes kësaj kënge ta thotë një mesazh për te gjitha nenat ku do qe janë, te kenë kujdes me jetën e tyre dhe me veprimet qe ato bëjnë pasi qe fëmija është vetëm një engjëll dhe nuk ka faj për asgjë dhe nuk meriton te braktiset dhe te rritet pa prind dhe pa dashurin e tyre. Kështu qe mendoni mire para se te veproni diçka, mendoji çdo here pasojat qe mund ti sjell veprimi juaj ! Edita mori shume komente dhe lavdrata për ketë kënge sepse nuk ka nen qe nuk ka qajt kur e ka degju këngën. Në vitin 2004 Edita realizoje kengen me te sukseshme "E embel rinia" se bashku me videoklip te realizuar nga Radiotelevizionit21