El-Ninjo (Spa. - djalosh) është fenomen oqeaniko-atmosferik i cili krijohet me rastin e fluktuimit të drejtimit të erës dhe temperaturës së ujit në pjesën tropike të oqeanit të Qetë. ajo është një dukuri natyrore qe shkakton reshje te shumta e permytje te medha ne disa rajone e thatesire te madhe ne rajone te tjera

Krijimi

historiaRedakto

ndikimi globalRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto