Ellen Sinding (17 prill 1899 - 28 prill 1980) është aktore norvegjeze. Ajo ishte vajza e aktorit Sæbjørn Buttedahl dhe aktores Clare Petrea Margrethe Benelli dhe ishte e martuar me Leif Sinding.

Ellen Sinding
Informacione personale
Ditëlindja 17 prill 1899
Vendlindja Haugesund, Norvegji
Ditëvdekja 28 prill 1980
Kombësia Norvegjezë

FilmografiaRedakto

  • 1922 – Kjærlighet paa pinde
  • 1924 – Til sæters
  • 1926 – Den nye lensmannen
  • 1927 – Fjeldeventyret
  • 1927 – Syv dager for Elisabeth
  • 1932 – Fantegutten
  • 1933 – Jeppe på bjerget
  • 1936 – Vi vil oss et land... (film i shkurt)