Richard August Carl Emil Erlenmeyer lindi më 28 qershor 1825 në Taunusstein-Wehen dhe vdiq më 22 janar 1909 në Aschaffenburg, Gjermani. Ishte kimist gjerman.

Emil Erlenmeyer