Emil Viktor Langlet

arkitekt suedez

Emil Viktor Langlet (26 shkurt 1824 - 10 mars 1898) ishte arkitektë suedezë.

Ai ka vizatuar ndërtesën e bashkisë dhe spitalin në Fredrikstad, shumë shtëpia dhe Sagatun dhe shkollën e parë të lartë popullore në Norvegji. Pas vitit 1866, ai u kthye në Suedi, ku mbikqyri ndërtimin e dymbëdhjetë kishave. Ai i është dhënë më vonë përgjegjësia për Pallatin Mbretëror të Stokholmit.

GaleriaRedakto

Foto nga kishat qendrore të konstruktuar nga LangletRedakto


Lidhje të jashtmeRedakto