Enciklopedi Teatri e Kinematografia Shqiptare

"Enciklopedi, Teatri e Kinematografia Shqiptare" libër me Autor Josif Papagjoni. Shtëpia botuese Toena, viti i botimit 2009. Faqet e lubrit 560.

Enciklopedi Teatri e Kinematografia Shqiptare.JPG

Në të gjenden mbi 800 njësi sikundër edhe foto përfaqësuese. Në realizimin e saj, autori ka pasur parasysh që zërat, artikujt, njësitë enciklopedike të zotëroheshin nga kahu sintetizues mbi vlerat, veçantitë, stilin, profilin dhe anët mëvetësuese të artistit, institucionit, llojit, gjinisë e zhanrit teatror e kinematografik, deri te mëtimi për përvijime sa më lakonike mbi vepra përfaqësuese (filma, drama, shfaqje teatrore, role, zgjidhje skenografike etj.).