Enrieta Jani lindi në 7 janar 1978, Tiranë. Është një aktore shqiptare.

Pas studimeve në Akademinë e Arteve ka interpretuar disa role në teatër, poashtu edhe në film, duke nisur nga telenovela "Njerëz dhe fate". Është e martuar me aktorin dhe regjisorin Genc Fuga.

Role Redakto