Enti Kombëtar i Banesave, shkurt EKB, është një ent qeveritar, në varësi të Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë. Ai merret me financimin dhe adresimin e nevojave për strehim të popullatës.[1][2]

Enti Kombëtar i Banesave
Enti Kombëtar i Banesave.svg
LlojiEnt
SeliaTirana
Drejtori i Përgjithshëm
Stefan Çipa
Organizata amë
Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë e Shqipërisë
Faqja në internetekb.gov.al

HistoriaRedakto

EKB-ja u krijua me anë të VKM-së “Për krijimin e Entit Kombëtar të Banesave” më 4 maj 1993.

VeprimtariaRedakto

  • Trajtimi dhe financimi i nevojave për strehim
  • Të qenit faktori kryesor për realizimin e programeve mbi politikat e strehimit
  • Financimi, Ndërtimi, dhe Administrimi i banesave
  • Qiradhënia dhe shitja e banesave në kushtet e tregut të lirë dhe në mbështetje të politikave të strehimit
  • Bashkëpunimi me bashkitë në zbatimin e politikave të strehimit

Shih edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

Faqja elektronike zyrtare e EKB-së

ReferimeRedakto