Enver Isufi (lindur në vitin 1952) është drejtues i Institutit të Bujqësisë Biologjike me qendër në Durrës

Formimi profesionalRedakto

  1. (1967-71) studimet e shkollës mesme për agronomi Golem, Kavajë
  2. 1971-75 studimet universitare për agronomi, specialiteti Mbrojtja e Bimëve
  3. 1976-1978 agronom I mbrojtjes së bimëve në ish kooperativën e Kryevidhit.Aty ngriti modelin e monitorimit të bimëvë për sëmundjet e dëmtuesit dhe prognozë-sinjalizimin e parazitëve në nivel zone.
  4. 1979-2001, specialist në Institutin e Mbrojtjes së bimëve , Shkozet, Durrës

Vepra shkencoreRedakto

  • Ka botuar 10 libra profesionalë në sferën e mbrojtjes së bimëve
  • Është antëtar i ISOFAR, dhe Shoqatës Entomologeve të Gjermanisë.
  • Ka kryer studime pasuniversitare në Gjermani me një periudhë rreth dy vite, përfshirë këtu edhe kurset e shkurtëra në Itali, Spanjë , Greqi

BurimiRedakto