Enveri (v. 1512?) ishte një poet dhe historian osman i shekullit 15.[1] Ai shkroi një libër të famshëm mbi historinë osmane në gjuhën turko-osmane me titullin Dusturname, Libri Kushtetues (për historinë osmane). Vepra e tij përbëhet nga 3730 vargje dhe është e ndarë në tri pjesë: e para është historia universale islame, e dyta, për të cilën ai është i famshëm, mbi aydinidët, dhe e treta (842 vargje) mbi osmanët. Nuk dihet shumë mbi jetën e tij personale.[2]

ReferimetRedakto

  1. ^ The Oxford History of Historical Writing 3, José Rabasa,D. Daniel R. Woolf, page 197, 2012
  2. ^ First Encyclopaedia of Islam: 1913-1936, M. Th Houtsma, page 482