Eudokia (*439 ; †471/472Jerusalem) ka qënë bija e Licinia Eudoxia dhe e perandorit romakoperëndimor Valentinian III dhe mbesa e perandorit romakolindor Theodosius II dhe të Athenaïs.

Më 455 u grabit nga Vandalët nën udhëheqjen e Geiserich gjatë Plaçkitjes së Romës me nënën e saj Licinia Eudoxia dhe motrën e saj Placidia për në Afrikë. Që nga 442 ishte e fejuar me Hunerich, djali dhe pasuesi i Geiserich, që nga 455/56 (nas nje martese të shkurtër të detyruar me Palladius) i martuar me të.

Lidhje të jashtme Redakto