Eugène Delacroix (shqiptimi: Ëzhenë Dëlakhrua), piktori i njohur francez i cili pikturoi në tërë teknikat e vizatimit dhe u bë një pararendës i të gjitha shkollave të artit të shekullit të 19. Ndër pikturat më të mira të tij renditen : "Skena nga masakra e Cios", "Liria në barrikada", "Gratë e Algjerit", etj. Vdiq më 14 maj 1863.

Autoportret Euzhen de Lakrua