Euronext N.V. është një bursë evropiane me seli në Paris dhe me filiale tjera në Belgjikë, Francë, Holandë, Portugali dhe në Angli. Kjo bursë lidhur me derivatet financiare më së shumti gjeneron shërbime të informimit. Me fillimin e veprimit të grupit si Euronext më 31 janar të vitit 2006, grupi ka gjeneruar 2.9 trilion dollarë amerikan (USD), duke u bërë bursa e pestë (5) më e madhe në botë.[1] Euronext u bashkua me NYSE Group për të formuar NYSE Euronext, bursën e parë botërore.

Antarët e Euronext 100
Kompania Selia Rëdësia
Total Paris 6.17
Royal Dutch Shell Amsterdam 5.02
sanofi-aventis Paris 4.74
EDF Paris 3.96
BNP Paribas Paris 3.92
ING Groep Amsterdam 3.83
AXA Paris 3.04
Société Générale Paris 2.80
Crédit Agricole Paris 2.57
L'Oréal Paris 2.55
France Télécom Paris 2.33
SUEZ Paris 2.21
ABN AMRO Amsterdam 2.19
Fortis Amsterdam 2.08
LVMH Paris 1.96
Carrefour Paris 1.76
Philips Amsterdam 1.70
Unilever Amsterdam 1.67
Vivendi Paris 1.64
Gaz de France Paris 1.55
KBC Brussels 1.52
Danone Paris 1.45
InBev Brussels 1.32
Renault Paris 1.27
Aegon Amsterdam 1.17
Dexia Brussels 1.14
KPN Amsterdam 1.03
VINCI (Ex.Sge) Paris 1.03
Saint-Gobain Paris 1.01
Schneider Electric Paris 0.99
Air Liquide Paris 0.97
Veolia Environnement Paris 0.95
AGF Paris 0.94
EADS Paris 0.92
Lafarge Paris 0.90
Heineken Amsterdam 0.89
Pernod Ricard Paris 0.77
Christian Dior Paris 0.74
Bouygues Paris 0.71
PPR Paris 0.69
Akzo Nobel Amsterdam 0.68
Alcatel Paris 0.68
Ahold Kon Amsterdam 0.66
TNT Amsterdam 0.66
Groupe Bruxelles Lambert Brussels 0.61
STMicroelectronics Paris 0.61
EDP Lisbon 0.59
Accor Paris 0.57
CNP Assurances Paris 0.55
Portugal Telecom Lisbon 0.55
Belgacom Brussels 0.54
Alstom Paris 0.51
PSA Peugeot Citroën Paris 0.51
Reed Elsevier Amsterdam 0.49
Vallourec Paris 0.48
BCP Lisbon 0.44
ASML Holding Amsterdam 0.44
NYSE Euronext New York, Paris 0.42
Solvay Brussels 0.41
Essilor Paris 0.41
Michelin Paris 0.40
Rodamco Europe Amsterdam 0.40
Lagardère SCA Paris 0.40
Hermès Paris 0.38
Unibail Paris 0.37
Eiffage Paris 0.36
UCB Brussels 0.36
Sodexho Alliance Paris 0.35
Numico Amsterdam 0.34
DSM Amsterdam 0.34
Safran Paris 0.33
Air France-KLM Paris 0.32
Pages Jaunes Paris 0.31
Delhaize Group Brussels 0.31
Casino Guichard Paris 0.31
Publicis Groupe Paris 0.31
Banco Espírito Santo Lisbon 0.30
Thales Paris 0.30
Wolters Kluwer Amsterdam 0.30
Cap Gemini Paris 0.28
SES Global Paris 0.27
Wendel Invest. Paris 0.27
TF1 Paris 0.27
Klepierre Paris 0.26
Dassault Systèmes Paris 0.25
Randstad Holding Amsterdam 0.25
Corus Group Amsterdam 0.25
Colruyt Brussels 0.24
Ciments Francais Paris 0.24
JCDecaux Paris 0.23
Technip Paris 0.23
BPI Lisbon 0.22
Brisa Lisbon 0.22
Imerys Paris 0.21
Mobistar Brussels 0.20
Corio Amsterdam 0.19
Thomson (Ex:Tmm) Paris 0.17
M6 Paris 0.16
Atos Origin Paris 0.15

Prapavija Redakto

Euronext u formua më 22 shtator të vitit 2000 me bashkimin e bursës së Amsterdamit, bursës së Brukselit dhe bursës së Parisit për shkak të krijimit të avantazhit të harmonizimit të tregjeve financiare të Bashkimit Evropian. Në dhjetor të vitit 2001 Euronext fitoi fletë aksionet e London International Financial Futures and Options Exchange (LIFFE), e cila vazhdon të veprojë nën udhëheqjen e grupit Euronext.

Struktura dhe koeficientet Redakto

 
Brussels Bourse/Beurs

Bashkimi me NYSE Redakto

Referimet Redakto

  1. ^ NYSE Group 2006

Shih edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto