Evgjeni Grande është një roman i autorit frëng Honoré de Balzac i 1833 që trajton mjerimin e lënë trashëgim nga i ati tek e bija, Evgjenisë, përmes ndjesive dashurore të pafrytshme që ajo ushqente kundrejt kushëririt të saj.

Përkthimi në shqip

Redakto

U përkthye dhe u botua për herë të parë më 1957 në gjuhën shqipe nga Nonda Bulka, redaktuar nga Sotir Caci[1].

Referime

Redakto
  1. ^ Kërkim "Evgjeni Grande" në bksh.al.