Evropa Juglindore

rajon gjeografik në Evropë

Europa juglindore është pjesë gjeografike dhe gjeopolitike e Europës, ku përfshihen Gadishulli Ballkanik dhe vendet fqinje të tij si dhe Qipro.

Evropa juglindore në të kuqrremtë ndërsa shtetet pjesërisht në të në portokalli

Aty bëjnë pjesë 8 shtete: Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Bullgaria, Qiproja, Mali i Zi, Greqia, Kroacia, Maqedoni, Kosova, Serbia, Turqia (pjesa evropiane).

Shih dhe këtë

Redakto

Literatura

Redakto
  • Paul L. Horecky (ed.), Southeastern Europe: A guide to basic publications, Chicago: The University of Chicago Press, 1969.
  • Jelavich, Barbara (1983a). History of the Balkans: Eighteenth and Nineteenth Centuries (në anglisht). Vëll. 1. Cambridge University Press. ISBN 9780521274586.
  • Jelavich, Barbara (1983b). History of the Balkans: Twentieth Century (në anglisht). Vëll. 2. Cambridge University Press. ISBN 9780521274593.
  • Troebst, Stefan, "Historical Meso-Region": A Concept in Cultural Studies and Historiography, EGO - European History Online, Mainz: Institute of European History, 2012, retrieved: 4 March 2020 (pdf)
  • Ekavi Athanassaopolou (2013). Organized Crime in Southeast Europe (në anglisht). Routledge. fq. 6–. ISBN 978-1-317-99945-4.
  • Koller, Markus, Ottoman History of South-East Europe, EGO - European History Online, Mainz: Institute of European History, 2012, retrieved: 17 March 2021 (pdf).