Faton Kqiku lindur me 16 janar 1983 në Gjilan ësht aktor nga Kosova i cili ka diplomuar per aktrim te profesor Enver Petrovci ka luajtur ne disa Shfaqje teatrale ne emisoione televizve por emisoni qe u be i famshem ësht Prrall me Tupan ne rolin e Gullës dhe shum role tjera Fatoni jeton në Gjilan me familje.