Federata e Boksit e Kosovës

Boks logo.jpg

Federata e Boksit e Kosovës ose shkrurt FBOXK-ja, është shoqëri e basketbollistëve dhe klubeve të tyre në Kosovë. Federata për mirëmbajtjen dhe organizimin e lojërave nga kjo disiplinë në Kosovë, ka një strukturë të brendshme të cilën e udhëheqë kryetari i saj Ramadan Selimi. Përndryshe Federata e Boksit e Kosovës numëron 13 klube të boksierëve dhe në përbërje të vetë ka edhe 8 shkolla trajnimi. Përndryshe, FBOXK-ja, që nga sesioni 2009/10 është anëtare e Euroligës së Boksit. Numri i përgjithshëm i boksierëve të regjistruar në vitin 2011 në këtë federatë ishte 544 boksierë dhe 7 boksiere.[1]

Shih edheRedakto

ReferimetRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

Atletik Basketboll Boks Hendboll Futboll Karate Pingpong Shah
Volejboll Mundje Peshëngritje Alpinizëm Çiklizem Not Xhudo
 ·