Federata e Mundjës e Kosovës, ose shkrurt FMK-ja, është shoqëri e mundësve dhe klubeve të tyre në Kosovë.

Federata e Mundjës e Kosovës është formuar në dhjetor të vitit 1978, në Prishtinë. Me ardhjen e trajnerit të njohur Mentas Allajbegu në postin e trajnerit të klubit të mundjes "Prishtina" nga Prishtina, filloi puna e mirëfilltë e Federatës së Mundjes së Kosovës. Përveç që ishte trajner i këtij klubi, ai rregullisht shkonte edhe në vendet tjera të Kosovës, ku punonte me trajnerët e klubeve të tyre dhe shumë shpejtë mundja nisi të zhvillohet jo vetëm në Prishtinë, por edhe në Prizren, Mitrovicë, Hanin i Elezit, Vushtrri dhe Dragash.

Lidhje të jashtme

RedaktoAtletik Basketboll Boks Hendboll Futboll Karate Pingpong Shah
Volejboll Mundje Peshëngritje Alpinizëm Çiklizem Not Xhudo  
 
 

KM PRISHTINA - Prishtinë ·  KM ERA - Prishtinë ·  KM Hidroterm - Suharek ·  KM Ben-Af - Prizren ·  KM Kosova e Vushtrris - Vushtrri ·  KM Sharri - Hani i Elezit ·  KM Unio Commerce - Hani i Elezit ·  KM Kastrioti - Ferizaj ·