Federata e Volejbollit e Kosovës, ose shkrurt FVK-ja, është shoqëri e volejbollistëve dhe klubeve të tyre në Kosovë.

Federata kryesohet nga kryesia me në krye Xhavit Mustafa (2011). Kampion të Kosovës gjatë periudhës (1991-1999) në konkurencën e femrave kanë qenë : Drita e Gjilanit , Kastrioti Ferizaj, dhe Gjinoci Gjinoc. Në konkurencën e meshkujve kampion të Kosovës kanë qenë : Dukagjini – Klinë, Suareka- Suarekë, Flaka Preshevë, Bresalci- Bresalc, Drita- Gjilan.

Historia e federatës së volejbollit të Kosovës Redakto

VolejbolliKosovë u shfaq në vitn 1936 në gjimnazet në : Prishtinë, Prizeren, Pejë dhe në shoqëritë e “Sokoleve”.

Lidhje të jashtme Redakto

Atletik Basketboll Boks Hendboll Futboll Karate Pingpong Shah
Volejboll Mundje Peshëngritje Alpinizëm Çiklizem Not Xhudo