Festivali i 1-rë i Filmit Shqiptar

Festivali i Filmit Shqiptar 1976 i parë me rradhë u mbajt në Tiranë. Festivali është mbajtur nga 5 prill 1976 deri më 11 prill 1976.

Në kategorinë e filmave artistik kanë marrë pjesë :

  1. Në fillim të verës”, regjia : Gëzim Ererbarës

Ndërsa në kategorinë e filmave dokumentar :

  1. Për Asdrenin”, regjia : Vitori Çeli

Kategorinë e filmave vizatimorë :

  1. Zana dhe Miri”, regjia : Vlash Droboniku dhe Tomi Vaso

Gnome-multimedia.svg Ky artikull në lidhje me Filmi është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.