Në fillim të verës

Në fillim të verës
Arkivi i filmit
Origjinali Në fillim të verës
Vendi i prodhimit Vlorë, Shqipëri
Viti i prodhimit 1975
Gjuha origjinale Shqip
Për moshën ≥12
Ekipi realizues
Regjia Gëzim Erebara
Skenari Peçi Dado
Muzika e filmit Kujtim Laro
Kameramani Faruk Basha
Drejtori artistik Josif Kromidha
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Astrit Çerma
Sandër Prosi
Demir Hyskja
Agim Shuke
Aktorët tjerë
Albert Vërria
Elida Cangonji
Ndrek Luca
Guljelm Radoja
Sheri Mita
Minella Borova

Në fillim të verës është një film shqiptar i prodhuar në vitin 1975. Regjia: Gëzim Erebara, skenari: Peçi Dado, muzika: Kujtim Laro, producent: Shqipëria e Re.

Përmbajtja e filmit Redakto

Viti ‘42. Në një qytet bregdetar bëhen planet dhe penetrimet e ilegalëve për të hedhur në erë një depo ushtarake me municione. Fshatari Jaho Labi që hyn në punë si hamall dhe vajza e Riza Korrës Vera, të cilën i ati kërkon ta mbajë të mbyllur lidhën me njerëzit e lëvizjes komuniste ndërsa toger Gurabardhi që ka punuar pranë Italianëve e ndihmon të gjithë grupin të arrijë qëllimin.

Aktorët Redakto