Niko Kanxheri, lindi më 17 shkurt të vitit 1947Tirane, është aktor dhe regjisor i mirënjohur shqiptar. Që nga viti 1987 është pedagog për lëndën "Mjeshtëri Aktori" e më pas shef i katedrës së aktrimit në akademinë e arteve të fakultetit të artit skenik në Tiranë.

Filmografia Redakto

Rolet ne film
Rolet ne shfaqjet teatrale
  • Hilet e nates - (1974) .... Haliti
  • Nje shok i klases sime - (1975) .... Niku
  • Duke pritur Godone - (1993) .... Luki
  • Rinoceronti - (1998) .... Zhan
  • Shtrengata - (1998) .... Prospero
  • Shfaqja e fundit - (1999) .... Njeriu ne gazete
  • Gjethja - (2000) .... Hanxhiu
  • Babai - (2002) .... Babai

Regjisor Redakto