Film shqiptar i zhanrit Dramë/Romancë, xhiruar në vitin 2005Ceki dhe me premierë në 14 Mars 2008, me regjizor Eno Milkani, Piro Milkani dhe shkrimtar Piro Milkani, Radek Sofr .

Përmbajtja Redakto

Trishtimi i zonjës Shnajder zhvillohet ne vitin 1961, kur një grup studentësh nga Akademia e Arteve të Bukura shkojnë për të xhiruar filmin e tyre të Diplomës një Fabrikë motorrësh në Ceskz stemberk (Çeki). Filmi zhvillohet më thellësisht mbi dramën personale të studentit shqiptar Lekë, që vjen nga një vend shumë i izoluar si Shqipëria, në krahasim me pjesën tjetër të Evropës. Ai lufton me ndjenjën e solidaritetit ndaj Atdheut dhe familjes veçanërisht, nënës së tij veçanërisht, magjepsjen ndaj një mënzre jetese, shfrenimi erotik dhe shkujdesjeje të rinisë së artë çeke dhe pasionit të dashurisë me një grua në moshë.[1] Gjithashtu mendohet që është i ndërtuar mbi elemente autobiografike dhe në këtë realizim, ai po kryen një udhëtim në të shkuarën e tij dhe po sjell para shikuesve, jo vetëm historinë e tij personale, por edhe atë të shumë bashkëmoshatarëve të tij shqiptarë.

Aktorët dhe rolet Redakto

Referime Redakto

  1. ^ Publikim i Qëndrës Kombëtare e Filmit (2006-2010), fq.22