Yjet e netëve të gjata

Yjet e netëve të gjata
Arkivi i filmit
Titulli shqip Yjet e netëve të gjata
Origjinali Yjet e netëve të gjata
Vendi i prodhimit Korça
Viti i prodhimit 1971
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Viktor Gjika
Skenari Viktor Gjika
Muzika e filmit Kujtim Laro
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e re
Aktorë kryesorë
Tinka Kurti
Sander Prosi
Petrika Riza
Niko Kanxheri
Aktorët tjerë
Pandi Raidhi
Kadri Piro
Janri Riza
Rikard Ljarja
Thimi Filipi
Vangjel Grabocka

Yjet e netëve të gjata është një film shqiptar i prodhuar në vitin 1973.

Regjisor: Viktor Gjika Skenari: Viktor Gjika Producent: Shqipëria e re Muzika: Kujtim Laro.

Përmbajtja e filmit Redakto

Lufta antifashiste. Tafili djali i nënë Pashakos vritet nga fashistët. Pushtuesit të ndihmuar nga spiunët bëjnë bastisje në fshatin e Pashakos dhe e thërrasin atë dhe djemtë e tjerë të saj që të bëjnë identifikimin e ilegalit por asnjë nga familja nuk tregon se Tafili është i tyre. Rezistenca e Pashakos vazhdon megjithë raprezaljet që nuk kanë të mbaruar.

Aktorët në role: Redakto