Ilia Shyti.JPG

Ilia Shyti u lind më 19 korrik 1929Lushnjë, vdiq më 26 nëntor 2003, ishte aktor dhe regjisor shqiptar.

Veprimtarinë e tij e filloi si aktor dhe regjisor në qytetin e tij të lindjes, ndërsa në vitin 1954 ai u vendos pranë Kinostudios “Shqipëria e Re”.

FilmografiaRedakto

 1. Dashuria e fundit (1995)
 2. E diela e fundit (1993)
 3. Unë e dua Erën (1993)........................doktori
 4. Vitet e pritjes (1989).....................gjyshi i Gjonit
 5. Djali elastik (1989).........................gjyshi i Arianit
 6. Treni niset më shtatë pa pesë (1988).........babai i Etlevës
 7. Tre vetë kapërcejnë malin (1988)
 8. Këmishët me dyllë (1987)
 9. Një vit i gjatë (1987)
 10. Rrethi i kujtesës (1987)
 11. Botë e padukshme - (1987)....................Osmani, daja i Astritit
 12. Tela për violinë (1987)......................babai i Muços
 13. Gabimi (1986)..................gjyshi i Martinit
 14. Kronikë e atyre netëve (1986)
 15. Asgjë nuk harrohet (1985)....................shoku Ziver
 16. Shirat e vjeshtës (1984).....................babai i Ilirit
 17. Zambakët e Bardhë (1984)
 18. Era e ngrohtë e thellësive (1982)
 19. Vëllezër dhe shokë (1982)
 20. Intendenti (1980.............................xha Zeneli
 21. Liri a vdekje (1979)
 22. Në shtëpinë tonë (1979)
 23. Pranverë në Gjirokastër (1978)...............xha Petrua
 24. Rrugë të bardha (1974).......................xha Rizai
 25. Qyteti më i ri në botë (1973)
 26. Brazdat (1973 )..............................përgjegjësi i ofiçinës
 27. Yjet e netëve të gjata (1972)................Zekoja
 28. Mëngjeze lufte (1971)
 29. Vitet e para (1965)
 30. Toka jonë (1964)
 31. Detyrë e posaçme (1963)
 32. Debatik (1961)
 33. Fortuna (1959)
 34. Tana (1958)
 35. Koncert në vitin 1936
 36. Dollia e dasmës time
 37. Gëzhoja e vjetër
 38. Vrasje në gjueti
 39. Pesha e kohës
 40. Ne vinim nga lufta
 41. Nëntori i dytë
 42. Fijet qe priten

BurimetRedakto

  Ky artikull në lidhje me një aktor është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.