Intendenti
Arkivi i filmit
Titulli shqip Intendenti
Vendi i prodhimit Vlorë Shqipëri
Viti i prodhimit 1980
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 47:30
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Xhezair Dafa
Skenari Sabri Godo
Muzika e filmit Kozma Lara
Kameramani Aleksandër Kasneci

Niko Treni

Drejtori artistik Robert Gjani
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Fitim Makashi
Adem Gjyzeli
Reshat Arbana
Piro Malaveci
Aktorët tjerë
Lutfi Hoxha
Ilia Shyti
Petraq Xhillari
Pëllumb Dervishi

Filmi "Intendenti" është prodhuar nga Kinostudio "Shqipëria e Re" në vitin 1980 me metrazh të shkurtër.

Regjia: Xhezair Dafa, Skenari: Sabri Godo, Producent: Shqipëria e Re , Muzika: Kozma Lara.

Përmbajtja e filmit

Redakto

Në zemër të dimrit një intendent partizan niset për të çuar ushqime në spitalin partizan. Rrugës ndeshet me motin e keq dhe këshilli i fshatit ishin larguar të tërë në male, dhe detyrohet të lërë ushqimet në dyqanin e Salos. Kur kthehet përsëri në dyqan, Salo i rrëfen se ushqimet ishin grabitur nga ballistët. Intendenti kërkon ndihmën e këshillit antifashist për të gjetur ushqimet e partizanëve dhe kështu zbulon bashkëpunëtorët e armiqve.

Aktorët në role

Redakto