Tre vetë kapërcejnë malin

Tre vetë kapërcejnë malin
Arkivi i filmit
[[Figura:|280px]]
Titulli shqip Tre vetë kapërcejnë malin
Vendi i prodhimit Pogradec Shqipëri
Viti i prodhimit 1981
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 60:32
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Besim Kurti
Skenari Naum Prifti

Valter File

Muzika e filmit Maksim Shehu
Kameramani Pëllumb Panariti
Drejtori artistik Edmond XHumari
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Piro Malaveci
Ilia Shyti
Taulant Godaj
Petraq Xhillari
Aktorët tjerë
Petrika Gjezi
Spiro Petromilo
Simon Bitri
Shpërtim Shmili

Filmi "Tre vetë kapërcejnë malin" prodhim i vitit 1988. Regjia: Besim Kurti, Skenari: Naum Prifti & Valter File, Producent: Shqipëria e Re , Muzika: Maksim Shehu.

Përmbajtja e filmit Redakto

Një fshat i vogël gjatë luftës së Dytë Botërore. Për shkak të varfërisë së thellë, disa fshatarë merren me tregti të mallrave, kondrabandë, përtej kufirit malor. Një hendek i madh hapet midis fshatarëve dhe atyre që luftojnë armikun.

Aktorët në role Redakto