Nëntori i dytë

Film i bazuar në Shpalljen e Pavarësisë së Shqipërise

Nëntori i dytë është një film artistik historik i prodhuar në Shqipëri në vitin 1982, me regjinë e Viktor Gjikës dhe me skenarin e Dhimitër Shuteriqit dhe Kiço Blushit. Filmi u prodhua nga Kinostudioja Shqipëria e Re.

Nëntori i Dytë
Kopertina e filmit në DVD
Regjia ngaViktor Gjika
Shkruar ngaDhimitër Shuteriqi
Kiço Blushi
LuajnëReshat Arbana
Mario Ashiku
Sulejman Dibra
Demir Hyskja
Bujar Lako
Robert Ndrenika
Aleksandër Prosi
KinematografiaLionel Konomi
MuzikaKujtim Laro

Kompania prodhuese
Data e publikimit
1982
ShtetiShqipëri
Gjuhashqip

Filmi trajton një nga ngjarjet më të rëndësishme të historisë së popullit shqiptar – shpalljen e pavarësisë së kombit shqiptar. Personalitetet më të famshëm të kombit të udhëhequr nga dijetari Ismail Qemali pas shumë pengesash arrijnë të ngrenë flamurin shqiptar dhe të shpallin kështu Pavarësinë e Shqipërisë në Vlorë më 28 nëntor 1912.

Rolet Redakto