Agim Shuke

aktor shqiptar

Agim Shuka (Kuçova, 8 prill 1942) ishte aktor shqiptar. Pas mbarimit të studimeve në Institutin e Lartë të Arteve (sot Akademia e Arteve) fillon punën si aktor në Teatrin Popullor (sot Teatri Kombëtar) dhe më vonë si Pedagog në Institutin e Lartë të Arteve (sot Akademia e Arteve) Në kinematografi do të interpretojë 20 role. Roli i tij i parë do të jetë roli i Dinit në filmin “Oshëtim në bregdet” në vitin 1966. Më tej do të vazhdonin role të tjerë si roli i Bashkimit në filmin “Plagë të vjetra” në vitin 1969, roli i Sandrit në filmin “Në fillim të verës” në vitin 1975, roli i Komisarit Shqiptar të Bazës Detare në filmin “Ballë për ballë”, roli i Musait në filmin “Militanti” në vitin 1984 etj. Roli i tij më i fundit do të jetë ai i Babait të Anilës në filmin “Një djalë edhe një vajzë” në vitin 1990. Agim Shuka ndahet nga jeta dhe nga familja e tij e dashur në vitin 1992.

Filmografia Redakto

1990 -- Fletë të bardha .............................Kryetari i Kooperativës

1990 -- Një djalë edhe një vajzë ...............................Babai i Anilës

1988 -- Shkëlqimi i përkohëshëm ...............................Trajner Lelo

1988 -- Treni niset në shtatë pa pesë ........................Doktori

1987 -- Telefoni i një mëngjesi ...............................Dhimitri

1986 -- Dy herë mat............................................Shefi i Policisë

1986 -- Rrethimi i vogël..............................Faiku, Sekretari i Partisë së Rrethit

1985 -- Të shoh në sy ...............................Zv/Drejtori

1984 -- Militanti .................................................Musai

1984 -- Taulanti kërkon një motër ............................Gëzimi

1982 -- Shi në plazh teatër-komedi.............................Dajë Zeno

1982 -- nëntori i dytë ..........................................Jani Minga

1980 -- Një ndodhi në port .....................................Inxhinieri i laboratorit

1980 -- Vëllezër dhe shokë .....................................Dania,nallbani i fshatit

1979 -- Ballë për ballë .....................................Komisari Shqiptar i Bazës

1979 -- Përtej mureve të gurta ................................Doktor Xhema

1978 -- I treti .........................................Gëzimi

1978 -- Vajzat me kordele të kuqe ............................Mësuesi i Historisë

1975 -- Në fillim të verës .......................................Sandri

1969 -- Plagë të vjetra ..........................................Bashkimi

1966 -- Oshëtim në bregdet ...................................Dini

Lidhje të jashtme Redakto


 Gruaja Fedra Shuka 

djali Orli Shuka, Vajza Iris Shuka, Nipi Glen Vorpsi,