Rrethimi i vogël
Arkivi i filmit
Titulli shqip Rrethimi i vogël
Origjinali Rrethimi i vogël
Vendi i prodhimit Pogradec
Viti i prodhimit 1986
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 82:40
Zhanri Dramë
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Saimir Kumbaro
Skenari Ruzhdi Pulaha
Muzika e filmit Ardit Gjebrea
Kameramani Gavrosh Haxhihyseni
Drejtori artistik Kreshnik Hashorva
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Timo Flloko
Sulejman Pitarka
Violeta Manushi
Kadri Roshi
Aktorët tjerë
Albert Verria
Ilir shkurti
Minella Borova
Mevlan Shanaj
Marjeta Larja
Pandi Raidhi


Filmi "Rrethimi i vogël" prodhim i vitit 1986.

Regjia: Saimir Kumbaro, Skenari: Ruzhdi Pulaha,Operator Gavrosh Haxhihyseni,Drejtor Filmi:Kreshnik Hashorva,N/Drejtor Filmi:Leon Qafzezi & Agron Halili, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Ardit Gjebrea.

Përmbajtja e filmitRedakto

Agroni, një veteriner i cili caktohet me detyrën e kryetarit të komitetit ekzekutiv të rrethit. Me vedosjen e tij si drejtues, ndjehet i rrethuar nga ndikimi i përsonave si në familje dhe në shoqëri. Frosa, e vjehra e tij, fillon të krijoj telashe në punë, duke kërkuar të ndihmojë disa miq të saj, të cilët i ofrojnë edhe rryshfete. Nga ana tjetër, Maksi i kërkon ta ndihmojë për të motrën, për të cilën i mban edhe mëri. Gjendet në udhëkryq kur Drita, e shoqja, kërkon të ruaj vendin e punës të të vëllait, si drejtor në pallatin e kulturës të rrethit. Xhaxhja Zenuni i rikujton mundësinë e ndikimit nga të afërmit. Agroni nuk bënë kompromis, por është më i vendosur të veprojë në përputhe me ndërgjegjen e tij.Filmi tregon qartë se  në cdo organ shtetëror u emëroheshin njerëz punëtor qe I jepnin kontribut ekonomisë së shtetit ndër ta ishte edhe veterineri  Agroni .Filmi tregon gjithashtu problemin e favorizimit famljarët e Agronit dhe rrethi I tij shoqëror mundoheshin te perfitonin nga posti I tij.Timo Flloko ka  realizuar shumë filma ku temat kryesore kanë qenë korrupsioni ,favorizimi  dhe dashuria për atdheun. Arsyeja e titullit ishte keshilla e xhaxhait e tij “Të pangopurit për punë e pushtet janë të afërmit e tu’’ prandaj dhe filmi mori titullin ‘’Rrethimi I vogel’’

AKTORETRedakto

Timo Flloko ........Kryetar Agron Beshiri

Sulejman Pitarka ...Llambi Guri

Violeta Manushi ....Frosa Guri

Kadri Roshi ........Zenun Boriga

Albert Verria ......shoku Kopi

Minella Borova ....Berti, kunati i Agronit

Mevlan Shanaj ......Vironi, shoku i Agronit

Sotiraq Bratko .....Maksi, shoku i Agronit

Jani Riza .........Besoja, shoku i Agronit

Pandi Raidhi .......Meti, shoku i Llambit

Marjeta Ljarja .....Drita, bashkeshortja e Agronit

Mimika Luca .......Shega, pastruesja

Agim Shuke ........Shoku Faik

Xhevair Zeneli ....Gimi

Vasillaq Vangjeli .... Xhemili

Kiço Kërri .... Shoku Ligor

Ilir Shkurti .... Xhevo


  Ky artikull në lidhje me Filmi është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.