Taulanti kërkon një motër


Arkivi i filmit
[[Figura:|280px]]
Titulli shqip Taulanti kërkon një motër
Origjinali Taulanti kërkon një motër
Vendi i prodhimit Shqipëria
Viti i prodhimit 1984
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 123
Gjuha origjinale Shqip
Për moshën 12
Ekipi realizues
Regjia Xhanfize Keko
Muzika e filmit Haig Zacharian
Prodhuesi i filmit: Kinostudio Shqiperia e Re
Aktorë kryesorë

Filmi “Taulanti kërkon një motër” është prodhim i vitit 1984, i shfaqur për herë të parë më 10 janar 1985.

Përmbajtja e filmit Redakto

Taulanti katërvjeçar, fëmija i vetëm i një familje intelektuale, nuk mund ta durojë më vetminë. Ai kërkon një motër. Por sa më shumë ngulmon Taulanti, aq më shumë e neglizhojnë prindërit këtë kërkesë. Dalëngadalë, dëshira e Taulantit u pëlqen prindërve, të cilët e kuptojnë se duhet ta shohin dëshirën e tij më me seriozitet dhe vëmendje.

Aktorët Redakto