I treti është një film televiziv me katër pjese, nga 60 minuta secila, prodhim i RTSH (1978).

SkenariRedakto

 • Neshat Tozaj. Skenar bazuar ne romanin e te njëjtit autor titulluar "Ne kerkim te te tretit".

RegjisorRedakto

 • Albert Minga

MuzikaRedakto

 • Limos Dizdari

OperatoreRedakto

 • Stefan Gajo dhe Pali Kuke

Ne roleRedakto

 • Reshat Arbana... Tomorri
 • Stavri Shkurti... Qazim Beluli
 • Llazi Serbo... Bexhet Alushi
 • Guljelm Radoja... togeri Kell i CIAs
 • Jani Riza... Dalip Mullixhiu
 • Minella Borova... Isai
 • Albert Verria... Saliu
 • Ferdinand Radi... Zano
 • Petraq Xhillari... Selmani
 • Sander Prosi... shef i zbulimit
 • Agim Shuke... Gezimi
 • Vangjo Grabocka... cobani i fshatit
 • Dhimiter Trajce... Ilia Shkembi
 • Pjeter Gjoka... Vasili
 • Vangjel Toce... Piro
 • Lec Bushati... Sokrati
 • Vladimir Saliu... Aliu
 • Margarita Xhepa... gruaja e Qazim Belulit
 • Vangjo Kosta... gjenerali i CIAs
 • Antoneta Papapavli... sekretarja e Vasilit
 • Veli Rada... Fetah Mino
 • Guri Kamenica... Xhelal Shkoza
 • Alfred Kote... djali i Vasilit
 • Llazi Cifliku... Tomi
 • Zhaneta Papamihali... Gruaja e Saliut
 • Diana Shoshkic... vajza e Sokratit, basketbollistja