Shkëlqim i përkohshëm

(Përcjellë nga Shkëlqimi i përkohëshëm)

Filmi "Shkëlqim i përkohshëm" prodhim i vitit 1988. Përmet, Tepelenë, Tiranë

Regjia: Albert Xholi, Skenari: Vangjush Saro, Producent: Shqipëria e Re , Muzika: Ferdinand Murati.

Përmbajtja e filmit

Redakto

Rikthimi dhe vendosja përfundimtare në fshatin e lindjes është e padëshirueshme për të riun Dane, i cili ka kaluar disa vite në qytet. Danja ëndërron vazhdimisht për qytetin dhe fillon përpjekjet për tu larguar nga fshati. Xhiruar në Përmet, Tepelenë, Tiranë

AKTORET

Redakto

Xhevahir Zeneli...Dane

Rita Gjeka... Moza

Birce Hasko...Babai

Hatiqet Bendo...Mamaja

Agim Shuke...Trajneri

Stavri Shkurti...Babai i Mozës

Piro Qirjo...Nurja

Fadil Kujovska...Caci

Karafil Shena...Berberi