Mario Ashiku lindi më 27 korrik të vitit 1939Shkodër, Shqipëri, është aktor dhe regjisor shqiptar. [1] Ai u diplomua në Shkollën e Dramës. Aleksandër Moisiu në Teatrin Kombëtar në Tiranë. Pas diplomimit, ai u bë një aktor i Teatrit Kombëtar. Përveç roleve të shumta teatrale, ka fituar 13 role në filma artistikë. Ai bëri rolin e tij debutues në Furtuna, Arbenin, në vitin 1959

Filmografia

Redakto

Burimet

Redakto