Debatik

DEBATIK
Arkivi i filmit
Origjinali Debatik
Vendi i prodhimit Tiranë Shqipëri
Viti i prodhimit 1961
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 71:45
Zhanri Dramë
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Hysen Hakani
Skenari Selman Vaqari
Niko Koleka

Gëzim Erebara
Hysen Hakani

Muzika e filmit Tish Daija
Kameramani Dhimitër Anagnosti
Viktor Gjika
Drejtori artistik Todi Bozo
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Dhimitër Pecani
Pëllumb Dervishi
Shpëtim Zani
Mario Ashiku
Aktorët tjerë
Skënder Plasari
Gjon Karma
Besim Levonja
Sander Prosi
Ndrek Shkjezi
Seit Boshnjaku


Debatik është një film shqiptar i prodhuar në Shqipëri në vitin 1961.

Përmbajtja e filmit Redakto

Tre vjet pas pushtimit fashist fëmijët krijojnë organizatën e fëmijëve anti-fashistë që e quajtën Debatik (Djemtë e Bashkuar, Anëtarë të Ideve Komuniste). Coli, një djal i varfër jetim, pranohet në Debatik. Ai arrin të lajmeroj mësuesin komunist që është në kurth por vritet gjatë këtij aksioni. Xha Demiri e gjen të vdekur dhe e merr në karrocën e vet.

Aktorët Redakto


Lidhja e Jashtme Redakto

https://www.youtube.com/watch?v=1oIuCjut584