Qenan Toro lindi në Tiranë në vitin 1932 dhe vdiq më 1 dhjetor të vitit 1989, ishte aktor dhe regjisor i njohur shqiptar.

Në vitin 1950 djaloshi Toro lëshoi librezën e punës si bankier dhe u pranua aktor në Teatrin Popullor, pasi kishte një dhuratë të çmuar nga natyra, zërin e kumbus, me një timbër të vaçantë. Pas një sërë rolesh episodikë e plotësues, në vitin 1954, interpreton rolin e parë në komedinë “Vajza nga fshati”, rolin kryesor të sekretarit të partisë. Në vitin 1956 realizoi 7 role brenda një viti. Nga rolet e tij në karrierën e gjatë 35- vjeçare përmendim Ribakovin “Orët e Kremlinit”, Leka “Përkolgjinajt”, “Learti “Hamleti”, Prokurori “Procesi i Lajpcigut”, e në dhjetra pjesë të tjera deri në mesin e viteve 80. Interpretoi në mbi 80 role në teatër. U muar edhe me regji, ku drama “Lulet e Shegës” mbetet shfaqja e tij më e mirë. Ka interpretuar pak role në filmin artistik. Në vitin 1988 del në pension.

Ky artikull në lidhje me një aktor është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë. Filmografia

  1. Shpresa (1988)
  1. Toka jonë (1964)
  2. Debatik (1961)