Bardhësi
Arkivi i filmit
[[Figura:|280px]]
Titulli shqip Bardhësi
Vendi i prodhimit Shqipëri
Viti i prodhimit 1986
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 47:58
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Besim Kurti
Skenari Dhimitër Xhuvani
Muzika e filmit Maksim Shehu
Kameramani Ilia Teprini
Drejtori artistik Qirjako Bollano
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Rabie Hyka
Fane Bita
Perika Gjezi
Benon Lopari
Aktorët tjerë
Mario Ashiku
Skënder Cala
Luan Hysa
Donika Kita

Filmi "Bardhësi" është prodhuar nga Kinostudio "Shqipëria e Re" në vitin 1986, me metrazh të shkurtër.

Regjia: Besim Kurti, Skenari: Dhimitër Xhuvani, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Maksim Shehu.

Përmbajtja e filmit

Redakto

Dimri i vështirë i 1985 frymëzoi kineastët të realizonin këtë film. Dy histori ndjekin linjat e filmit: ajo e një vajze malësore që ndjek një kurs për infermiere në Tiranë dhe ka ngecur atje për shkak të motit të egër si dhe historinë e një grupi pilotësh që ndërmarrin një udhëtim të pazakontë në veri për një dërgesë të vështirë.

Aktorët në role

Redakto